Workshops

We zijn op dit moment hard aan het werk om een mooi, vol en leuk programma op te zetten voor fesTEAval ’18.

Bekijk hieronder het workshopaanbod van 2017.

Basis workshop - Van zakje naar losse thee

Marnix van Kali Tengah neemt de beginnende theedrinker graag mee op een reis door de wereld van thee. Leer de verschillen tussen een witte thee en een oolong en ontdek nieuwe manieren om thuis losse thee met gemak te zetten.

waar komt thee vandaan?

Veel mensen denken dat thee uit China komt, dat klopt. Maar thee heeft veel meer landen van herkomst, zoals Sri Lanka, Nepal of Japan. Axxent Tea vertelt je tijdens deze lezing meer over de herkomst van thee en hoe thee geproduceerd wordt.

CHINA, HET LAND VAN THEE

Afgelopen maand is Charlotte van de Ven in China geweest om hier meer te leren over China en nieuwe theesoorten te ontdekken voor haar eigen high tea’s. Kom naar de lezing en leer alles over Charlotte haar ervaringen en de bijzondere theesoort Pu erh.


GROENE THEE

Sencha, oolong, groene thee gember. Groene thee vind je in alle smaken en soorten. Kaldi heeft een ruim aanbod met meer dan 10 verschillende groene theesoorten en vertelt je alles over deze bijzondere thee en haar goede eigenschappen.


hennepthee, wat is dat?

Wij Nederlanders kennen hennep vaak alleen als genotsmiddel, maar wist je dat je er ook kleding van kan maken? En olie? En thee? Esther Molenwijk vertelt over haar ontdekking van hennepthee, het productieproces, de geschiedenis van deze bijzondere plant en laat je uiteraard deze heerlijke thee, zonder THC, proeven.  


high tea

De boeiende wereld van de Nederlandse en Engelse theetradities. Tijdens de lezing High Tea & Thee leer je meer over de geschiedenis van de high tea, de etiquette en de laatste trends. Ook kom je te weten wat het verschil is met een afternoon tea, in welke volgorde een high tea wordt geserveerd en welke thee het beste bij welk high tea gerecht past. 


japanse thee

Jessica Zagers van Kizuna Tea is binnen de theewereld geen onbekende en dit is niet zonder reden. Ze weet alles over het ontwikkelen van cultivars. Zelf is Jessica bij een research center geweest in Japan hierover vertelt zij in haar lezing.

Let op: Deze lezing is voor de gevorderde theekenner! 


kinderthee

Het is algemeen bekend dat thee veel beter is dan vruchtensappen, frisdrank of andere limonades. Wist je dat er speciale kinderthee bestaat? Deze thee bevat geen theïne en past uitstekend bij de smaak van kinderen.
Leer alles over kinderthee, cafeïne en theïne, alternatieve zoetstoffen, gezondheidseffecten voor kinderen en tijdens je zwangerschap en natuurlijk lekkere recepten voor ijsthee.


matcha

Dé theetrend van 2017! In de wereld van thee is matcha een steeds bekender fenomeen. Naast het drinken van matcha thee zien we het ook steeds vaker terugkomen in gerechten.  
Maar wat is matcha eigenlijk en hoe weet je of je matcha van goede kwaliteit is? Hug the Tea neemt je graag mee en laat zien hoe je de lekkerste matcha bereidt. 


mindfulness

Met het drinken van thee zijn we actief – we gieten, zetten en nippen aan de buitenkant en we accepteren en verteren aan de binnenkant.  
Thee is niet alleen heel geschikt om te drinken, maar ook om rustig van te worden. Namasthee geeft mindfulness trainingen met behulp van thee en neemt je tijdens haar training mee in deze reis. 


oolong

Ben je al helemaal thuis in de wereld van thee, maar wil je toch meer leren over deze traditionele Chinese theesoort? Hoe kan dat nou beter dan door de Dutch Tea Champion 2017, Jozefien Muylle! Tijdens deze workshop duik je dieper in de intrigerende smaak van oolong 
Let op: Deze lezing is voor de gevorderde theekenner!


origin of tea

De uit India afkomstige Viral Sheth, jury Dutch Tea Championship, weet ontzettend veel over de invloeden van “buitenaf” op de smaak van thee. Tijdens deze lezing neemt hij je mee naar de verschillende werelddelen en vertelt meer over de smaken van de thee uit alle gebieden.
Let op: deze workshop wordt in het Engels gegeven. 


pu erh

Weet jij wat Pu Erh is en ook wat het verschil is tussen een cooked en raw Pu Erh? Dan is deze lezing van Jozefien Muylle, Dutch Tea Champion 2017, écht wat voor jou!  
Let op: Deze lezing is voor de gevorderde theekenner!


reis naar de theevelden

Kiona Malinka reist ieder jaar in haar eentje af naar verschillende theelanden om haar thee voor Crusio Thee in te kopen. Tijdens deze reizen gebeuren haar de meest bijzondere dingen. Laat je meevoeren door haar inspirerende verhalen en ga mee op reis naar de theevelden.


teajam

Wat is er nou leuker dan met anderen thee zetten en meer te leren over voorkeuren, smaken en manieren van het zetten van thee. Kiona Malinka vindt het heerlijk en nodigt je graag uit voor haar Teajam. Tijdens deze teajams wordt gejamd met thee in plaats van met muziek. Houd de timetable in de gaten om te zien welk thema jou het meeste aanspreekt!


thee bij gerechten

Theesommelier Kristin Van Eetvelt, auteur van het succesvolle Thee-Kook-Lifestyleboek “Thee bij gerechten. Een culinaire belevenis!” introduceert u in de wereld van thee bij gerechten met echte, zuivere, losse, duurzame thee en proeverij-hapjes.  Een unieke culinaire thee beleving!


thee en foodpairing

In de verschillende workshops leert Mariella Erkens, theesommelier, je hoe je thee en chocolade of  thee en gedroogd fruit het beste kunt combineren. Past zomaar elke chocoladereep bij elk kopje thee en wat gebeurt er wanneer je thee en gedroogd fruit combineert? Kom naar één van de proeverijen en leer meer over verschillende combinaties. 


theereis door fujian, china

Afgelopen maand is Linda Appelman naar China afgereisd om nieuwe theesoorten te ontdekken voor verkoop in Nederland. Tijdens deze workshop ga je met Linda mee op avontuur naar China en leer je hoe de beste thee wordt geselecteerd.


trends in thee

Trends, ze blijven terugkomen. Maar wat zijn nou de échte theetrends van 2017? Matcha? IJsthee? Thee recepten? Kom naar de workshop en leer alles over de laatste trends in thee.


blenden

Pure thee is mooi, maar soms wil je eens wat anders. Al is het soms alleen om de gezonde werking van bepaalde planten. In veel webshops en theewinkels kun je de meest exotische blends vinden, maar wist je dat het heel makkelijk is je eigen smaken te creëren? Bas Aarts van Essentials Tea laat je graag zien hoe jij zelf je eigen creaties kunt samenstellen met kruiden die je zelf koopt of plukt.


de manieren van thee zetten

Op welke manier kun je thee zetten? ITC Academy laat het zien, jij kunt het proberen. Kom naar de workshops en ontdek de verschillende manieren van thee zetten en proef de bijzonderheden per methode.


chinese theeceremonie

De Gong Fu Cha is een theeritueel dat het maximale uit de thee probeert te halen. Tijdens deze sessie met het originele Chinese theemeubel kun je zien hoe de Chinese theeceremonie verloopt.


tea tasting

Deze tea tasting maakt je bewust van het herkennen van kwaliteit en smaak in verschillende soorten thee.Verschillende soorten thee komen aan bod worden uitgelegd en uiteraard geproefd.


ice tea made easy

Leer hoe je gemakkelijk, lekker én gezond een overheerlijk drankje kan maken voor de zomer. Leer zelf huisgemaakte ijsthee maken en verras je vrienden en familie.


Japanse theeceremonie

De Japanse theeceremonie is een ceremoniële bereiding en presentatie van matcha (groene theesoort). In de Chanoyu, de Japanse theekamer, laat Wil van Rooij je zien hoe de Japanse theeceremonie verloopt.


introductie tot thee

Naast alle diepgang, introduceert Karlijn Dapper je graag tot thee. Leer hier de basis, geschiedenis en het verwerkingsproces van thee.


reizen naar theelanden

Deirdre Deprettere vertelt je alles over de verschillende theelanden, haar avonturen tijdens verschillende theereizen en de verschillen per gebied. Naast de culturele verschillen, heeft thee uit iedere streek haar eigen specifieke smaak.


Inner beauty

InfiniTea neemt je mee in de wereld van Inner Beauty.Deze workshop gaat over losse thee en wat het met je lichaam doet en kan doen. Krijg onder andere uitleg over de verschillende werkingen van diverse thee en hoe je thee kan toepassen in je dagelijkse make-up routine.OOK EEN WORKSHOP INRICHTEN?

Heb je zelf een goede invulling voor een workshop? Neem dan contact op met Nikki via info@festeaval.nl